2009-08-26

Pokerfejs

Har inte pokern genomgått ungefär detsamma som Mjölk? Jag stavar den med stort "m", så stor var den. Förr.

När jag var liten var världen formligen gjord av Mjölk.
Den kom i paket, flaskor, automater, termosar, tuttar och kor.
Det fanns smaksatt mjölk. Jordgubbsmjölk, chokladmjölk, sur mjölk.
Man avnjöt den varm som kall. Även ljummen.
Man blandade drinkar på den;
Mjölk & saft; Mjaft.
Mjölk & juice; Mjuice.
Mjölk & piss; Mjiss.
Mjölk & aktivt kol, svavel och salpeter; Mjomb.
En livsfarlig cocktail.

Mjölk var en hajp. Mjölk vat hett, fränt och lite farligt. Mjölken kunde leda till fördärv (överdrivet intag av mjölk kan ge benskörhet då vitaminerna A och D tar ut varandra).
Mjölkdrickandet var en livsstil.
Industrin blommade, sydamerikanska mjölkkarteller smugglade det vita guldet över världens gränser, "mjölkkriget" bröt ut. FBI gjorde "mjölktillslag" mot svartmejerister, ful-mjölk spreds på marknaden (potatismjöl i vatten).
Gröna vågen hängde på med en ekologisk mjölk. Nu var man god om man drack mjölk.
Latten kom! Mjölk och bara lite, lite kaffe, oj! White russian; alkohol i mjök, kan det bli bättre?
Skrattande kon blev en ikon. Mjölken var vår symbol, "mellanmjölkens land", mjölk blev vad unisex var på 70-talet. Alla kan och skall ha!
Sen dog det.

Jag gav i afton min dotter ett glas mjölk till maten och provade själv ett glas. Det var mediokert. Det gav ingen kick. Mjölkmagin has left the building! En solkig, sur känsla i munhålan. Nåt man skvätter i kaffet för att undgå magsår bara.
Om en bild är oskarp så är den "mjölkig". En skitdryck.

Det samma händer med pokern. Det fanns en tid då det kunde uppfattas som lite "ball" om nån uppvisade ett riktigt pokerfejs. Varenda jävel hade ett set marker i en metallväska (allt som levereras i metallcasing är tufft. Reds anm.). Kortlekarna på every fucking fritids hade vikta hörn. Det anordnades pokerkvällar i vart käll, alla kunde reglerna i hold'em, kändisarna ville vara med i teve och flippa upp par i åttor. Poker-o-rama!
Sen dog det.

Nu är det nördigt. Bleka, ensamma karlar i ungdomskläder och solglajjor som viker korthörn på ett filtbord. Förr på teves prime time, nu mitt i natten på TV4 Sport...

Nu skall jag resa till det svunna riket; Ett glas O'boy och ett parti nätpoker. May be hooked.

1 kommentar:

  1. Jag minns när du var liten och drack varm mjölk direkt när dom mjölkat......uäk fattade aldrig att du kunde tycka det var gott......för varm mjölk är ju vidrigt :)

    SvaraRadera