2009-12-16

Första dubbeln - succé

Då så. Då har man gjort sin första dubbel.
Började 19:00 på Kafe Klaver på söder; En liten skynkesskymd hörsal med läktare(!) och kanske 3 i publiken när jag anlände. Fick lite panik, var sen dit också. Men sen lossnade det. Dök upp säkert tio personer till och var en rätt så varm stämning i den upplysta lokalen. Den kompetente Henrik Blomkvist ledde kvällen.
Annorlunda?
Ja.
Dåligt?
Nej.
Utan mikrofon blev det till att "ta rummet" på gammalt gott friluftsteatermanér.
Händerna började göra konstiga saker. En friare form av standup som kanske kan passa en del. Själv gillar jag mickens makt. Det är ju först då publiken vågar låta också. Tenderar att bli för försiktiga reaktioner utan.

Sen bar det av i flygande fläng genom skoinvaderande snö och med rinnande näsa (hade ju såklart blivit präktigt förkyld inför dubbelkvällen) till Komikaze på Ego. Passade mig för att hamna i deras "dödssoffa"; En djup, burrig pjäs man sjunker ner och somnar i, fullkomligt livsfarlig att sitta i innan man skall upp. Satt på armstödet och laddade om.
Körde en tia i akt två. Med mick!
Härligt! Improviserade lite på nytt material och fick för första gången på många gig slippa titta på fusklappen. Ovanligt fin respons från Komikazepuliken. Helt klart det säkraste giget på länge. Kanske nånsin?
Inte dumt att gå på efter Petter Kaufman Bristav som sopat för lite skadad humor.
Gillar riktningen den mannen verkar ta. Över lag hög standard på alla komiker.

Bungy-vinnaren från kvällen innan körde också. Intressant figur. Hade dock bytt ut hela sitt material vilket vart lite olyckligt för nån som kör för typ tredje gången. Men kul att se.

Så landar man efter. I förkylningen igen. Men med ett lass energi från publiken. Det är nåt magiskt med ståuppen. Man kan va hur sliten, nedgången, risig, sjuk, ledsen, trött, sömnbristdrabbad som helst. Men man går faen därifrån med en säck energi. Somnar sent men vaknar tidigt full av kraft. Ungdomens källa? Kan vara därför en del komiker med ålder är lite infantila?

Förlåt.

1 kommentar:

  1. Grattis till en härlid dubbel-kväll. Det hade varit kul att se. Hojta till om du kör nere i Götet nån gång! ;)

    SvaraRadera