2009-03-22

Robinson

Så var det över. Robinsonsäsongen har drabbat oss!

Premiären lämnade ingen krabbsugen ödleslaktare ensam. Som vanligt lanserades ett helt nytt koncept och visst hade man spetsat till det.

Det hela började med svartruta. Fade to vinjett. Stockbilder på olagliga djur klipptes samman med ett otäckt soundtrack från ilskna, illvilliga syrsor.
Dunkla skuggor. Dova röster. Skvalpiga tuttar.
Och så ett brak! En underjordisk ocean-vulkan kräktes ut sin magma i famnen på en biodlare från Flempan -den första deltagaren var presenterad!

Deltagarna -i år endast antibiotikamedicinerade albinotyskar med tillbakadraget hårfäste-skickades överrumplande nog raka vägen in i en livmoder där de tvingades sova över. Tre grät. Och fram tills dess hade ingen sagt "Hönökaka". Man byggde ett tält av salta pinnar och torkad revaxör. Tre karlar med bringor av stål stånkade ut sin status inför de häpnande medlöparna. En kvinna av läder bosatte sig i en kajak belägen i en palmtopp. Ett tvillingpar hoppade av och gjorde dejting-show istället.

Så plötsligt simmade tolv gruvarbetare in och dikterade villkoren; "Mjukmedel är för pissfittor!", "Mysbyxor luktar strävt!", "Att säga 'klyka' när man menar 'dekolletage' är en förment gest!" . All värdighet avkläddes de intet ont anande.

En proffesionell strejkbrytare från Flavor-Flav-Ljunga avrättades på plats efter en sista måltid på myrägg och vigselringar. Ett TV4's varningens finger vajades således kraftfullt inför de uppsärrade pysslingögonen. "Ge er av", tycktes upphovsmännen viska. Så bar det av. Allt packades ner. En kraglös hantverkare från Lund visade upp sin personliga sak - sin hjärna.

Ett idogt vadande genom fostervatten och delvis härdade fetter ledde de kvarvarande tjugotvå till en ljuvlig lagun där de lade sig till bords att vila och intaga kvällsvard.
Dumplings! Tacos! Sushimi! Fiesta!!!

Då kom plankan! Det som vi förväntat oss till huvudrätt i det sista skälvande avsnittet brände man av som en fluffer-scen mellan gnäll-synkar och reklam. En frodig stek fördes in, som Jabba the Hutt med spritsat mos omkring. På planka! Oj. Tre kiltklädda missfoster i snören drogs upp och ner i en yster dans till blåsbälgars flåsande melodi och en Krylbo-kos råmande i en dödsmedveten show, till de deltagandes stora nöje, innan en enorm bila av titanplåt föll och högg huvudet av det mesta.

Fade to reklambumper.

Man ryggar tillbaka och ryser inför tevemediets ofattbara fantasifoster.



//Recececececececececececececececececececececececceecententen

3 kommentarer:

  1. För det första, jag blir upprörd när du blandar ihop radio med TV. Jag är också ensamstående mamma (till två) och jag har minsann inte tid för det.

    För det andra, hon skulle visst ha vunnit. Hon kämpar ju så väl.

    Mimsan, 35, Åkersberga.

    SvaraRadera
  2. Hej.

    Mvh,

    Din terapeut

    SvaraRadera
  3. Tjena! Det var inte igår... eller ... det var det ju.

    SvaraRadera